Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенчанин подготвя рекорд на Гинес с 65 автентични български хора

Снимка: Анелия Кръндева
В Плевен подготвят уникален опит за рекорд на Гинес. Над 250 самодейци ще изиграят на 24 май 65 хора от всички области на страната в продължение на един час и 18 минути.

Идеята е на хореографа Джейлян Демирев. Този рекорд е уникален, защото не цели масовост, а показване на автентични български хора, някои от които не са играни повече от столетие. От месеци хореографът е в преговори с представители на Книгата на Гинес и събитието ще бъде документирано по техните изисквания за достоверност. За "Хоризонт" Джейлян Демирев разказа:

"Не е имало такава идея да се направи такъв рекорд за такива многобройни разнообразни хора. Хореографията е автентична, едно към едно, там не съм променил едно движение, един елемент. Абсолютно всяко хоро, което ще видите, е документирано в книгите и всичко е автентично на 100%."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44