Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящите тържества по случай Деня на победата в Москва ще струват около 8 200 000 евро

Това пише вестник „Комерсант“, като се позовава на портала за държавни поръчки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За превозването на военнослужещите за участие в традиционния парад на Червения площад са предвидени почти 150 милиона рубли, което се равнява на 2 милиона евро. Празничните концерти в столицата са на стойност два и половина милиона евро. Те са предвидени край храма „Христос Спасител“ в центъра и на Беларуската, Казанската и Рижската гара. Организирана е и среща на ветераните на Театралния площад, за която ще бъдат похарчени шест и половина милиона рубли или над 85 000 евро. Специално поръчаната георгиевска лента с дължина 5 километра ще излезе 100 000 рубли или малко над 1300 евро. Заделени са пари за разгонването на облаците над Червения площад и за празнични фойерверки там. Повече от 32 милиона рубли или над 400 000 евро са предвидени за сувенири и подаръци за ветераните. Подаръците включват комплекти спално бельо, прахосмукачки, миксери, кафеварки, сокоизстисквачки, кухненски роботи и ютии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44