Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинска комисия в Кюстендил предлага поставянето на камера при с. Нови чифлик

Снимка: БНР

Предложение да бъде сложена камера за видеонаблюдение за контрол на скоростта при село Нов чифлик на пътя Кюстендил-Дупница внесоха от общинската комисия по безопасност на движението в Кюстендил.

Участъкът е прав и с отлична видимост,  на около близо километър на пътя I-6 по направлението Кюстендил - Дупница. И  е доста натоварен през цялото денонощие. Там водачи нарушават ограничението от 50 километра в час и това създава предпоставки за ПТП и инциденти. До пътя има магазин за хранителни стоки, автобусна спирка, местни разполагат до пътя сергии за продажба на плодове и зеленчуци, занаятчии произвеждат и експонират на тротоара казани за варене на ракия и дървени стълби.

Видеокамера ще дисциплинира движението там, мотивират се от комисията по безопасност на движението. Не се знае какво ще разпоредят от КАТ-Пътна полиция.

При положение че и в съседното село Багренци, на няма и 5 километра, има включена камера за денонощно  видеонаблюдение. Ако се сложи такава и в Нов чифлик, това ще изнервя водачите. Пък и едно такова устройство е скъпо за закупуване, за монтиране и поддръжка на настройките - разходите са около  20 хиляди лева, коментират експерти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44