Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манолова: Забавените заплати на 400 души са платени през април от фонд "Гарантирани вземания"

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

На 400 души са платени през месец април дължимите заплати по фонда "Гарантирани вземания", съобщи пред репортери в Дупница тази вечер омбудсманът Мая Манолова. Тя отиде на среща с около 180 бивши шивачки на италианската фирма "Абонданца", които на 1 май получиха по две или по три заплати за 2016-а година. 
Сумите им бяха преведени от държавния фонд "Гарантирани вземания", след като работничките протестираха няколко месеца. 
На този етап фондът " разполага с 257 милиона лева са в този фонд за гарантирани вземания на този етап, уточни Манолова. При промените в законодатеството все повече работници, неполучили възнагражденията си, ще могат да си ги получат, обяви тя.
Слава-богу, освен работничките в Дупница, заявления са подали още 4500 души. Напомням, че срока за подаване на молби за всички заварени случаи изтича на 16 май. Буквално имат още броени дни и други работници с неизплатени заплати за последните 3 години да подадат искане до фонда. Имам уверението, че след първите 400 души, през следващата седмица ще бъдат платени 3,5 милиона на още 700 души и че фондът ще продължи да работи с такова темпо. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44