Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онкоболната Теодора Маджарова ще пристигне в Истанбул тази вечер

Снимка: Радио Варна

Тази вечер в Истанбул с полет от Бразилия пристигна  32-годишната Теодора Маджарова, която е в тежко здравословно състояние след като посети южноамериканската страна с цел алтернативно лечение.
Тя пристигна на летището в турския град с редовен полет от Сау Паулу, където бе посрещната от представители на генералното ни консулство в Истанбул. Според лекарския екип, който пътува с нея, състоянието й е стабилно. За осигуряване на най-бързото транспортиране на Теодора Маджарова до София  е създаден санитарен коридор, съобщиха от външно министерство. 
По-рано външният министър Екатерина Захариева коментира транспортирането на Маджарова:
Общото мнение на българските и турските лекари беше, че всяко излитане и кацане в момента е рисково и заради това тя ще бъде превозена с линейка.   
Случаят на Маджарова насочи общественото внимание към съмнителни алтернативни лечения за онкоболни. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44