Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 акта на месец налагат в Плевен заради нарушаване на забраната за пушене на закрито

Снимка: БГНЕС

Над 10 акта налагат в Регионалната здравна инспекция в Плевен на месец заради законови нарушения, свързани със забраната за тютюнопушене.

Според здравните инспектори, е необходимо да се засили контролът, а не да се премахва частично забраната за цигарен дим на обществени места.

Проверки в заведенията се правят по всяко време. С настъпването на лятото обяснимо нарушенията, свързани със забраната за тютюнопушене намаляват. Д-р Ани Смеонова:

"Трябва да остане забраната в заведенията. Голяма част от заведенията в Плевен и голяма част от хората спазват забраната. Налагаме санкции. Необходимо е да се вземат мерки за събиране на тези такси, необходимо е и повече институции, освен нас, да бъдат включени в контрола."

Д-р Ирина Джикова допълни:

"Ако се промени текстът на чл. 56 от Закона за здравето, това означава нашите усилия в продължение на толкова години да бъдат зачеркнати. На практика няма да може да се осъществи това свободно пространството тютюнев дим в закритите места."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44