Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитници отново протестират в София

Снимка: БГНЕС

На поредния си протест в столицата природозащитници се обявиха срещу застрояването на Националния парк "Пирин" и природен парк "Странджа".

Протестиращите тръгнаха от Съдебната палата и в момента са пред сградата на бившия Партиен дом. Протестът е срещу строителството край Черно море и срещу общия устройствен план на Община Царево. Тома Белев коментира:

"Нашите опасения са по няколко линии. На първо място, че той предвижда застрояване на дюни, специално дюните при Корал. Нещо, което е забранено от Закона за устройството на крайбрежието. На второ място, че предвижда урбанизиране на имоти, които са обекти на заменки. И на трето място, че предвижда урбанизиране на територията на природен парк "Странджа" на юг от Царево, включително територии, които са ценни от природна гледна точка."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44