Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпит от Националното външно оценяване на четвъртокласниците ще има и в затвора в Бобов дол

Снимка: БТА

Изпит от Националното външно оценяване на четвъртокласниците ще има и в затвора в Бобов дол. Той обаче ще се проведе утре. Учебната година в затворническото училище са започнали 120 лишени от свобода. Част от тях са напуснали, поради изтърпяване на наказанието или преместване в други затвори.

Съображенията външното оценяване за четиримата четвъртокласници както и за 10-те седмокласници към училището в затвора в Бобов дол са това, че те са възрастни, не са на ученическа възраст, освен това резултатът от оценяването им да не влияе на успеха на явилите се в останалите училища в региона. 

В петък учениците затворници ще решават същия текстови тест и задачите, свързани с него. Прави се нещо като вътрешно външно оценяване, поясни директорът Снежанка Славкова. На голямата матура ще се яви само един дванадесекласник, който е на самоподготовка, добави тя.
912 са явилите са на външно оценяване ученици в 26 училища в Кюстендилска област, каза началникът на РУО Радостина Новакова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44