Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследващият журналист Христо Гешов е бил нападнат и бит пред дома си в Червен бряг

| обновено на 11.05.18 в 15:23
Христо Гешов
Снимка: БГНЕС


Разследващият журналист Христо Гешов е бил нападнат и бит пред дома си в Червен бряг в четвъртък вечерта. Гешов е автор на журналистически разследвания за корупция и злоупотреба с власт. Полицията разследва случая.


Нападението е станало късно вечерта в четвъртък, когато Христо Гешов се прибирал в дома си. Ето какво разказа Гешов, който има сериозни натъртвания по цялото тяло:

"Чувам стъпки зад гърба ми. В момента, в който решавам да се обърна, не успях да се обърна, защото получих силен ритник в гърба, който ме повали на земята буквално, след което същият този човек, който не успях да видя, започна да ми нанася ритници./.../ 

Свързвам го 100 процента с разследванията, които съм правил за общинската власт в Червен бряг и по конкретно с разказа за злоупотреби с обществената поръчка "Топъл обяд", която се финансира от ЕС и зависимостите от фирми, с които се е обградил кметът Вълов. 


Издадено ми е медицинско, подал съм сигнал и до полицията, и до прокуратурата", посочи Гешов.


Повече за случая ще научите от звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44