Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За осма година бяха връчени наградите за най-зелени компании

Тази вечер бяха връчени наградите "Най-зелените компании".

Телекомуникациите, банковият сектор, биоиндустрията, рециклиращата промишленост, туризъм, хотелиерство са някои от 14-те категории, в които се връчват награди в осмото издание на конкурса "Най-зелените компании". Политиката на Министерството на околната среда и водите е да подкрепя инициативите на бизнеса, заяви заместник-министърът на околната среда Атанаска Николова:

"Да бъде ресурсно ефективен, да намалява отпадъците, емисиите."

В церемонията участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По думите й, в Европа около 4 милиона и 200 хиляди души работят в зелени компании.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44