Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското дружество за защита на птиците отново организира преброяване на врабчетата

Полско врабче (Passer montanus)
Снимка: vrabcheta.bg

Българското дружество за защита на птиците организира за втора поредна година преброяване на врабчетата. Между 9.00 и 12.00 часа, всеки регистрирал се и броил врабчета ученик между първи и четвърти клас, ще участва в надпреварата за голямата награда - екскурзия до Природозащитен център "Пода" край Бургас. Мариана Вълчева от Българското дружество за защита на птиците допълни:

"Хората, които искат да се включат в тази кампания, е необходимо да посетят мястото, което са избрали за преброяването само в рамките на 10 минути между 9.00 и 12.00 часа и трябва да посочат максималния брой врабчета, които са видели за тези минути. Трябва да посочат конкретно дали врабчето е домашно, полско или испанско."





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44