Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природоматематическата гимназия в Кюстендил стартира дарителска кампания

Снимка: Кирил Фалин

Ръководството на най-голямото учебно заведение в Кюстендил - Природоматематическата гимназия, стартира дарителска кампания  за набиране на средства за купуване на ново оборудване и пособия за обучението на учениците по отделните специалности, обяви директорът Екатерина Паскалева.  Необходими са близо 50 хиляди лева.

Гимназията изпълнява проект "Център за високи постижения на учениците в областта на природните науки и екология" със средства от фондация "Америка за България" и съфинансиране с 25% от цялата стойност. Фондацията отпуска 144 000 лева, като вече е намалила сумата по проекта, заради допуснатото забавяне на изпълнението му.

Корпусът на гимназията е саниран и реновиран преди 6 месеца. Сега амбицията е да се оборудват 6 от класните стаи и три лаборатории за обучение на учениците от пети до 12 клас по природни науки, пояснява директорът Екатерина Паскалева.

Сред родителите има различни мнения и позиции по дарителската кампания. Повечето са готови да с отзоват, някои обаче считат, че тази средства е трябвало да се осигурят от общината или от ръководството на самата гимназия покрай санирането и скорошните ремонти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44