Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панчарево и Кокаляне настояват за изграждане на канализация и подобряване на пътната инфраструктура

В знак на протест по-рано днес гражданите от района блокираха за кратко Самоковско шосе

Снимка: БГНЕС

Жители на софийските села Панчарево и Кокаляне блокираха за кратко Самоковско шосе, недоволни от лоша инфраструктура и липса на канализация в района.

С призива „Писна ни да живеем в кал и мизерия“, жителите на Панчарево и Кокаляне дадоха гласност на проблемите в района: "Липса на канализация, лоша инфраструктура, лоши пътища.  Питейната вода е под всякаква критика - много е замърсена,  тази вода не става за пиене. Имаме проблеми с тока, със сметоизвозването.  Безотговорно отношение на управляващите, на кмета на район "Панчарево".
Според кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов липсата на канализация е основният проблем, който може да бъде решен, едва след изработването на регионалното прединвестиционно проучване за цяла София, което ще бъде готово до края на годината: 
"След което трябва  вече да се прецени каква е ситуацията в територията на София - къде са зоните, които са най-проблемни, за да се възложат проекти и след това да се намерят и пари за финансиране. То не зависи от районната администрация", обясни кметът.  
Сичанов допълни, че голямото застрояване в района изисква постоянна поддръжка на инфраструктурата. Кметът не приема упреците в бездействие, отправени от жителите:  

"Направихме велоалея - осветена е, направихме и тротоари, поддържаме в добро състояние Самоковско шосе, транспортът бих казал, че е редовен, поддържаме зелени площи".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44