Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС даде ход на делото срещу промените в Плана за управление на Пирин

Снимка: БГНЕС
Днес беше първото заседание по делото във Върховния административен съд, с което Световният фонд за дивата природа, Асоциацията на парковете и две физически лица обжалват решението на Министерския съвет за промяна в Плана за управление на Националния парк "Пирин". Тома Белев от Асоциацията на парковете коментира:

"Основните ни аргументи са това, че самото решение на Министерски съвет е взето без да са проведени задължителните процедури за преценка за въздействието на това изменение на плана върху "Натура-2000", върху факторите на околната среда, тоест процедури по Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. Тоест при липса на информация."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44