Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметник на Емил Димитров откриват в родния му Плевен

Паметник на Емил Димитров откриват в родния му Плевен.

Общината организира поредица от прояви днес по случай празника на града.

„В миналото в Плевен се провежда най-големият в страната пролетен панаир. Този панаир не е имал конкуренция по отношение мащаба и размерите си. За 28-а година е бил посетен от 45 хиляди души“, каза Нели Дакова от Регионалния исторически музей.

Тържествена сесия започва в 10.00 часа. По-късно празничен ритуал ще събере плевенчани на централния площад "Възраждане". С уникален ритуал ще се учреди първият за страната гвардейски ученически оркестър към Средно училище "Иван Вазов". В 13.00 часа е официалното откриване на паметника на Емил Димитров. Автор е скулпторът Константин Симеонов - Костика.

„Памет към твореца и артиста Емил Димитров. Да съхраним музиката му, песните му. Това сме ние“, каза той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44