Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин открива най-дългия мост в Европа

2
Руският президент Владимир Путин шофира първия камион по моста над Керченския пролив.
Снимка: Телеканал Дождь

Руският президент Владимир Путин участва в тържествената церемония по откриването на моста над Керченския пролив. Той шофира първия камион, преминал по автомобилната част на съоръжението, което е най-дългото в Европа - 19 км.

Мостът ще бъде открит за движение на автомобили в 5:30 ч. на 16 май или половин година по-рано от предвиденото по договор с фирмата изпълнител. Очаква се по него първи да преминат почитателите на президента Путин от рокерския клуб „Нощните вълци“. 

Пътят с дължина 19 км има четири ленти, по две във всяка посока. Железопътната линия трябва да бъде готова догодина. Мащабното съоръжение свързва Краснодарския край с полуостров Крим през Керченския пролив. 

Междувременно, в деня на официалното откриване на Кримския мост, Службата за сигурност на Украйна атакува кореспондентското бюро на руската агенция „Новости“ в центъра на Киев. Задържан е ръководителят на бюрото Кирил Вишински. Засега не са повдигнати обвинения срещу него. Говорителят на службата Елена Гитлянская написа във Фейсбук, че медията е използвана от страната агресор Русия за целите на хибридната информационна война срещу Украйна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44