Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буря със силен вятър и градушка нанесе щети в Плевен

| обновено на 15.05.18 в 19:50
Снимка: архив, БГНЕС

Около 17.00 часа в Плевен се разрази буря с градушка. По време на валежа, който продължи около 30 минути, ледените късове, на моменти с големина на орех, изпочупиха стъкла на магазини и домове, а от силния вятър бяха откъснати ламаринени покриви в центъра на града. Няма данни за пострадали хора. На дежурния телефон на Общината бяха получени множество сигнали за паднали дървета и изпочупени клони, наводнени мазета и ниски етажи

Страшно беше, приличаше на потоп, казаха плевенчани: 
 "Входът на църквата е затрупан с клони. Видях също кола със счупено дърво върху нея. Страшно".
 "Кошмар беше -  в кафенето гледахме и се страхуваме, видяхме градушка и буря и дърветата се превиват, а небето смрачило и беше страшно".
 "Четири пъти спира градушката и  почва пак -  толкова се изплаших..., не съм виждал такова нещо през живота си.  
"Някакъв ужас, от години не сме били свидетели на такова нещо". 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44