Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 души бяха разпитани за атентата в Бургас

Снимка: БГНЕС

Над 20 души - служители на рентакар фирми, обменни бюра и собственици на заведения и хотели бяха разпитани от Специализирания съд за атентата на летището в Бургас.

Снимка на един от подсъдимите - Хасан Хасан, разпознава и съобщава в полицията Николинка Андреева. Тя и синът ѝ Божидар са собственици на хотела, където мъжът се регистрирал с шофьорска книжка като Ралф Уилям Рико. Той плащал нощувките си ден за ден. Шестата, точно на 18 юли, така и не ползвал, а си тръгнал към 14.00 часа.

"В първия момент като го погледнах, помислих, че е студент, с раничката, даде си документите".

Неуспешен опит да наеме коли в две рентакар фирми направил другият обвиняем по делото - Милияд Фарах. Той използвал шофьорска книжка на името на Брайън Джеймисън. Десислава Биволарова се усъмнява в документите му.

"Той не искаше да даде паспорт. Каза, че му бил задържан в американското посолство в София".

Делото продължава и утре с разпит на свидетели и вещи лица. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44