Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С митинг-концерт пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестите си

| обновено на 17.05.18 в 13:56
Пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестните си действия с митинг-концерт.
Снимка: БГНЕС

С митинг-концерт пред Войнишния мемориал пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестите си. Те настоява за 50-процентно увеличение на заплатите. Протестът започна с изпълнения на Оркестъра за народна музика и Биг бенда на БНР. 
 

В тяхна подкрепа варненски музиканти организират концерт. Той ще се състои на сцена "Раковина" в Морската градина на Варна. Входът е свободен. Участие са заявили популярни музиканти, сред които Антоанела Петрова, Полина Антонова, Нейчо Петров – Реджи, Страцимир Павлов, Нейко Бодуров, Стоян Роянов.

Пред "Хоризонт" певицата Антоанела Петрова обясни мотивите за инициативата: "Първо, защото всеки един от нас е работил с тези хора и знае какъв професионализъм се крие и усърдие, и колективно мислене, и всичко. И смятаме, че те трябва да съществуват, защото иначе в културно отношение България би загубила ужасно много. Това са състави, които прославят по някакъв начин България и показват лицето ѝ пред света, тъй като тези записи се слушат на много места и съответно обрисуват културният облик на една държава".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44