Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест-концерт за Пирин обедини природозащитници и музиканти

| обновено на 17.05.18 в 21:15
Снимка: БГНЕС

Концертът, който ще продължи до 22 часа, беше открит от колеги на алпиниста Боян Петров, които припомниха, че той е подкрепял каузата "Спаси Пирин" и призоваха идеите му да бъдат запазени и превърнати в реалност. 

По-рано министър-председателят Бойко Борисов благодари на Китай и Непал за помощта им в издирването на Боян Петров. В писма до председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Къцян и до премиера на Непал К. П. Шарма Оли той оценява високо усилията на китайското правителство и институции, както и на непалските власти, които обезпечиха издирвателната акция по въздух и суша.

Борисов изразява специална признателност на всички хора, участвали в спасителните екипи, въпреки крайно тежките метеорологични условия.

Исканията на гражданите за природния парк остават същите - оттегляне на промяната в плана за управление на парк "Пирин", оставки в правителството, както и обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен".

Повече от 4 месеца столичани участват в ежеседмичните протестни действия и се борят за опазването на планината. Защо - чуйте в анкетата на Еленица Маринова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44