Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотова за заключителната декларация на срещата в София: Очаквах по-амбициозен документ

В Прага вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна със заместник-председателят на Камарата на депутатите в чешкия парламент Ян Хамачек
Снимка: Виргиния Върбанова, БНР

Вицепрезидентът Илияна Йотова оцени като безспорен успех провеждането на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София, но изрази съжаление, че форумът е бил засенчен от темата за отношенията на ЕС със САЩ.  В Прага, където е на посещение, Йотова се изказа скептично и по отношение на заключителната декларация на форума:

"Вчера, във всички изявления, както и в официалния документ разширяването беше заменено с думата "партньорство". Няма достатъчно конкретика! Аз очаквах по-амбициозен документ. Европейският съюз не намери сили да направи решителната крачка по отношение на Западните Балкани".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44