Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Розопроизводители от Брацигово и Стрелча излизат на протест за по-високи изкупни цени

Снимка: БГНЕС

Розопроизводители от Брацигово и Стрелча днес ще протестират на пътя Пещера - Пловдив. Те настояват за по-високи изкупни цени.В момента килограм розов цвят се изкупува за 2 лева, което е два пъти по-малко в сравнение с мината година. 

Според  протестиращите има картелно споразумение, което напълно обезценява труда им.  Прогнозите са, че изкупната цена ще падне на 1, 80 лв. Розопроизводителите от пазарджишкия регион са категорични, че няма да продават продукцията си на тези цени. В бранша има напрежение. 

Очаква  се между 10 и 11 часа пътят Пещера- Пловдив да бъде блокиран, като периодично ще се пропускат автомобили.

Розопроизводителите от Карловско протестираха в петък с блокада на подбалканския път при село Розино. За среща с тях към Карлово пътува министър Румен Порожанов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Производители на розов цвят протестираха срещу ниските изкупни цени

Розопроизводители се събраха на спонтанен протест срещу ниските изкупни цени на розовия цвят. Те блокираха трафика по подбалканския път в района на карловското село Розино. Протест имаше и в град Баня. В разгара на кампанията цената на суровината..

обновено на 18.05.18 в 18:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44