Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС и ДОСТ проведоха два паралелни митинга на един и същи площад в Джебел

Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи и партията на Лютви Месан - ДОСТ, проведоха два паралелни митинга на площада в Джебел по повод празника на града. Въпреки опасенията от напрежение обаче, до пряк политически сблъсък не се стигна. 

Над 200 полицаи и жандармеристи бяха блокирали площада в Джебел. Пръв в града пристигна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, посрещнат с аплодисменти и скандирания от няколко хиляди привърженици. 

Лидерът на ДОСТ – Лютви Местан беше придружават от шепа свои приятели. Тълпата започна да ги освирква, чуха се викове „Предател“  и за да не се стигне до сблъсък полицията образува двоен кордон около тях. Официалният митинг, организиран от преминалия в ДОСТ кмет на Джебел Бахри Юмер беше заглушаван от скандирания.

След края на официалното тържество ДПС проведе свой митинг. Демокрацията в България е в опасност, щом има сили, които искат излизането ни от НАТО и Европейския съюз, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Ние сме длъжни да бъдем на висотата на 1989 година и единни мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и в Европа!"

Карадайъ коментира и предстоящите президентски и парламентарни избори в Турция и заяви, че се надява те да доведат до победа на демокрацията в страната. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44