Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарастват случаите на ухапани от кърлежи в Добрич

Снимка: БГНЕС

Нарастват случаите на ухапани от кърлежи хора и животни в Добрич, алармират медици от града.

От началото на годината регистрираните от здравната инспекция в Добрич случаи на ухапани хора от кърлежи са 41, което е два пъти повече за същия период от предходната година. Най-много са на територията на община Генерал Тошево.

Една от причините за увеличения брой, според директора на Инспекцията в Добрич д-р Светла Ангелова, са външните условия. Завишения на ухапаните има и заради сроковете за обработка на тревните площи, тъй като в някои от общините в областта дезакаризацията е започнала по-късно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44