Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия ще набележи мерки за подобряване на екопътеката до Стобските пирамиди

Снимка: БГНЕС

Общината в Кочериново назначи комисия от експерти, която трябва да набележи мерки за подобряване на дългата над километър екопътека, водеща до прочутите Стобски пирамиди. Това трябва да стане до дни - преди активния туристически сезон.

В началото на месеца в с. Стоб заплашиха с протести, ако екопътеката към Пирамидите бъде отдадена на концесия на частно дружество, каквото предложение беше внесено в дневния ред на заседание на Общинския съвет.

Пирамидите остават общински като статут. Решението е обаче, комисия да набележи спешни мерки за подобряване чистотата и състоянието на района.

Пирамидите стават все по-посещавана дестинация при вход от 2 лв. и с облекчение за възрастни, деца и ученици. Разгарът на сезона на Пирамидите е юли-август, но и сега посещенията са чести - каза кметът Георги Ставрев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44