Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разледваният за сводничество в Испания Пламен Темелков отново e кмет на Семчиново

Снимка: Радио Пловдив

Разледваният за сводничество досегашен кмет на село Семчиново Пламен Темелков отново поема управлението. Той беше преизбран на кметския пост с 200 гласа преднина пред опонента си от ДПС Димитър Джамов. Предишният мандат на Темелков беше предсрочно прекратен заради четиримесечен престой в испански следствен арест. Сега той е на свобода под парична гаранция.

Изборите протекоха при засилено полицейско присъствие, тъй като се очакваше сблъсък между роми и българи, но до такива не се стигна. Вотът раздели местните хора на два лагера. Поддръжниците на Димитър Джамов са недоволни:

"Този е следствен. Тия управници не знаят ли, че е следствен и ходи с верижка тук. Ако го осъдят в Испания, пак ли ще правим избори? Има хора, които се продават. 6 лева всеки ще ги вземе".

Гласовете от ромския квартал на селото, с чиито гласове бе преизбран Пламен Темелков, не вярват,  че той е следствен: 

"Щом е излезнал и е подал документи пак за кмет, е невинен".

Досъдебното производство срещу Пламен Темелков в Испания все още не е приключило. Оттам няма официална информация на каква фаза е разследването.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44