Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти всички зрелостници от Босилеград искат да следват в България

Босилеград
Снимка: Кирил Фалин

49 зрелостници завършват тази година гимназията в Босилеград, в Западните покрайнини, и почти всички ще кандидатстват в български университети – съобщи за БНР директорът Владимир Григоров: 

Отсега се знае и датата на кандидатстудентския изпит, който се провежда от екип квестори и специалисти от Министерството на образованието – т.г. той ще е на 23 и 24 юни в Босилеград. Изпитът е по български език и литература и по история. От Културно-информационния център на сънародниците ни в Босилеград казаха, че имат достатъчно учебници и литература, която ще предоставят на желаещите да кандидатстват в български ВУЗ зрелостници от Босилеградско и Западните покрайнини. 

Най-желаните специалности за младежите са медицина и фармация, архитектура, инженерни специалности, българска филология. Обикновено на приемния изпит се явяват и младежи с български произход от други градове – Врьнье, Сурдулица, дори от Ниш.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44