Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрич отчита огромни щети от вандалски прояви в града

Снимка: архив БНР

Община Добрич отчита щети за десетки хиляди лева от вандалски прояви в града. Средствата, предвидени в бюджета за текущи ремонти, не достигат за отстраняване на пораженията. 


В Добрич не е останала нито една здрава, сред подменените през 2016-та година спирки на градския транспорт, които са с триплексови стъкла и герба на общината, заяви зам.-кметът арх. Боян Коларов и допълни:
"Как ще излезем от положението тепърва ще трябва да мислим, защото поддръжката за случайни повреди е едно, но поддръжката за системно вероломно унищожаване е съвсем друго нещо. Това изисква вече съвсем друго финансиране.
Една спирка струва 5 500 лева, а подмяната на само едно от стъклените пана - 150 лв. Изпотрошени са и редица съоръжения в детските градини и ясли, както и площадките за игра на деца в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44