Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германските власти не връщат осъден българин заради съмнения за лоши условия в българските затвори

Снимка: БГНЕС

Германските власти бавят изпълнението на издадена от Окръжния съд в Добрич европейска заповед за арест заради съмнения за лоши условия в българските затвори. Това стана ясно днес по време на поредното заседание по наказателно дело срещу подсъдим за държане и разпространение на наркотици. В Германия мъжът е бил задържан във връзка с разследване за трафик на хора.

Окръжният съд в Добрич е поискал от компетентните германски власти след приключване на разследването в Германия българският гражданин да бъде върнат у нас, за да продължи наказателното производство срещу него.

В отговор на искането е постъпило писмо от Главната областна прокуратура в Кьолн, в което се настоява за допълнителна информация в кой затвор ще бъде настанен българският гражданин и дали мястото за лишаване от свобода отговаря на минималните стандарти на Европейския съюз.

Окръжният съд е изпратил уточнение, че мъжът ще бъде приведен в затвора във Варна, където преди година е извършен основен ремонт на жилищните помещения. Отговор от германската прокуратура все още не е получен, информират от съда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44