Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова: Не са възможни преговори с потенциалните инвеститори, без преговори с "Росатом"

Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене" трябва да гарантира максимална публичност и в нея да са заложени обективни критерии. Според Петкова не са възможни преговори с потенциалните инвеститори, без да са проведени такива и с руската компания "Росатом":

"Няма как да се водят преговори и разговори в тази посока, без разбира се, ние да сме провели съответните разговори и с конструктора на проекта и с производителя на оборудването. Това са колегите от "Росатом".

Министър Теменужка Петкова не коментира по същество идеята на президента Румен Радев за изграждане на газопровод "Български поток" :

"Вие знаете, че България и българското правителство работим изключително целенасочено от години наред за това да запазим стратегическото място и роля на България на газовата карта на Европа и смятам, че резултатите са налице".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44