Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлия Скрипал проговори пред медиите

Юлия Скрипал
Снимка: БТА

Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, с който заедно бяха отровени в Солзбъри, заяви в първата си публична проява след инцидента в интервю за Ройтерс, че „животът й се е преобърнал наопаки, но се надява да се върне в Русия“.

На 4 март Сергей и Юлия Скрипал станаха жертви на покушение с неврно-паралитичното вещество „Новичок“, твърдят британските служби. Юлия Скрипал прекара в болница шест седмици, след което бе изписана, като лекарите заявиха, че е реагирала изключително добре на лечението. Баща й бе изписан преди дни.

Инцидентът предизвика голям дипломатически скандал след като Лондон обвини Кремъл в отравянето на Юлия и Сергей Скрипал. Британские власти екстрадираха 23-ма руски дипломати. Подобна мярка предприеха и много други британски съюзници.

Днес Юлия Скрипал даде първото си интервю от неизвестно място в Лондон. Тя заяви, че е „имала късмет да остане жива“, благодари на руското посолство за предложението да окаже съдействие, но подчерта, че тя и баща й „не са готови да го приемат“.

Юлия изрази надежда да се върне у дома си в Русия, но в момента главната й цел е да се погрижи за баща си до пълното му възстановяване.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44