Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тонове текстилни изделия, внос от Китай, Турция и Бангладеш, са спрени от продажба

Причината е, че са обработени с бои, забранени от европейските регламенти

Снимка: архив, БГНЕС

Държавният здравен контрол е спрял от продажба над 3 тона шалове, внос от Китай, и повече от 14 хиляди дрехи и спално бельо, внос от Турция, Китай и Бангладеш. Спрените стоки съдържат багрила, забранени от европейските разпоредби. 

През февруари и март са направени над 900 проверки на пратки с текстилни изделия, декларирани за внос у нас от трети страни. 

До българския пазар не са допуснати още близо милион и половина текстилни изделия за еднократна употреба, внос от Китай, както и обагрени трикотажни платове от памук, внос от Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44