Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 ученици в Добричко са отпаднали през тази учебна година

Обърната или огледална класна стая е модел на обучение, при който местата и начините за преподаване са разменени
Снимка: Pexels

Над 600 ученици от област Добрич са напуснали образователната система през учебната 2017-2018 година, отчитат от Националния статистически институт. Намалял е броят и на учебните заведения в областта, както и на учениците, които се обучават в тях.

Близо 60% от отпадналите ученици са заминали в чужбина. 158 са напусналите по семейни причини, а 9% са отпаднали поради нежелание да се образоват. През настоящата учебна година в детските градини са записани с 5000 деца по-малко от предходната. Четири училища в областта са закрити през настоящата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44