Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За постигане на мир и стабилност, които да носят полза на всички народи се обяви премиерът Борисов в Киев

Снимка: БГНЕС

За постигане на мир и стабилност, които да носят полза на всички народи се обяви премиерът Борисов в Киев, където е по покана на президента Петро Порошенко.

Украинският президент благодари за позицията на България в подкрепа на териториалната цялост на станата, както и за отношението на правителството ни по теми като визовите облекчения  и икономическите връзки са страните от Евросъюза. 
Порошенко посочи, че разчита на България и на българското председателство, така както е поставило въпроса за Западните Бавлкани, да разглежда и инициативата на Евросъюза за Източното партньорство.

Винаги сме били за мир, защото това е най-святото нещо, заяви Бойко Борисов. 
"Вълшебната дума е мир. Трябва да направим всичко възможно да спасим мира, защото виждате колко е близко всичко до нас, колко е крехко".
Борисов посочи, че изходът от кризата в Украйна е спазването на Минските споразумения от всички страни и изрази очакване, че чрез преговори това може да бъде постигнато.
Борисов потвърди, че разглежда изграждането на инфраструктура като възможност за постигане на стабилност,  икономически растеж и подобряване на доходите.
Украйна заема важно място сред външнополитическите приоритети на България. С вашата страна ни свързват приятелски отношения, стъпили на историческата култура, езиковата и региона близост между нашите народи, посочи Бойко Борисов. 

След срещата на Борисов с Порошенко стана ясно, че двамата ще гледат заедно финала на Шампионската лига между Реал Мадрид и Ливърпул. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44