Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фил Хоган: Заради Брекзит страните-членки на ЕС трябва да повишат съфинансирането в общата селскостопанска политика за следващата многогодишна финансова рамка

Заради Брекзит страните-членки на Европейския съюз трябва да повишат съфинансирането в общата селскостопанска политика за следващата многогодишна финансова рамка. Това заяви еврокомисарят по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган в изказване пред Европейския парламент. По думите на Хоган, ако това стане, селскостопанските производители, които ползват такива финанси, ще запазят сегашното си ниво:

"Обединеното кралство - един от основните нетни вносители, напуска Европейския съюз. Предвид този факт, многогодишната финансова рамка изисква 1.1 на сто от брутния вътрешен продукт на останалите 27 страни-членки. Комисията, която не може да управлява дефицит, както всяка останала страна-членка, трябва да предложи бюджет, който да отразява тази реалност. Предложихме бюджет от 365 милиарда евро за 2021-2027-ма година за общата селскостопанска политика, което е по-малко от 5 на сто. Преките плащания са по-малко от 4 на сто. Идеята е да има баланс между европейската и националната помощ за земеделските стопани - в смисъл на съфинансиране. Ако страните-членки вземат единодушното решение да увеличат нивото на съфинансиране,  няма причини селскостопанските области, които ползват обществени фондове,  да не поддържат сегашните нива."- думи на еврокомисаря по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44