Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК:

Проф. Плочев информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си

Проф. Камен Плочев
Снимка: БГНЕС

В писмото си до Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса нейният управител професор Камен Плочев изрично е посочил, че не подава оставка. Това каза в интервю за "Хоризонт" адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Касата.
Проф. Плочев е информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си, посочи още Дамянов:
"На 28 май получихме едно писмо от професор Плочев до Надзорния съвет, в което ни уведомява, че по мнение на неговия лекуващ екип, няма да е трудоспособен минимум още един месец. В самото писмо господин Плочев изрично е посочил, че не подава оставката си. След като изрично той ни уведомява, че поне един месец ще отсъства поради болест, Надзорният съвет може да вземе решение или да направи предложение към законодателя, в случая Народното събрание, за избор на нов, или да изчака да изтече този месец и управителят на НЗОК да прецени дали ще се върне, или не".

Все още няма насрочено заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Очаква се то да се проведе най-късно другата седмица.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44