Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Георгиев: От началото на годината е отнето незаконно придобито имущество за около 4 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Незаконно придобито имущество за около 4 милиона лева е отнето от началото на годината след влезли в сила съдебни решения. Това съобщи във Велико Търново Пламен Георгиев, председател на новата Антокорупционна комисия, който участва в заседанието на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията. 

Запорираните незаконно придобити имоти за първите пет месеца на годината са за десетки милиони. В съда са внесени искове за над 3 милиарда лева, посочи Пламен Георгиев. Той заяви, че продължават проверките за незаконно облагодетелстване на магистрати: 

"Това наистина е трудно – да събереш годни доказателства. Скоро очаквайте да има резултати и по тази линия във връзка с корупция на магистрати".

Георгиев не посочи по колко случая се работи. 

По повод влизането на държавни агенти под прикритие в частни фирми, които да следят за корупционни практики, председателят на Антикорупционната комисия коментира:

"Вариантът е наистина да имаш хора, които да ти дават информация отвътре. Ако в крайна сметка няма такива агенти, откъде ще се получава информация за корупция?"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44