Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Поправителния дом в Бойчиновци продават сувенири в помощ на болно дете от Монтана

Снимка: Любомир Андреев, БНР

Ученици от Поправителния дом в Бойчиновци подредиха изложба – базар за празника на детето 1 юни. Събраните средства ще бъдат дарени на болно дете от общината.

 “Чрез творчество към един по-добър живот” беше мотото на благотворителната изложба, подредена пред сградата на Младежкия дом в Монтана. В нея момчета от Поправителния дом в Бойчиновци бяха изложили изработените от тях сувенири в клубовете по интереси. Юлиян Ангелов е от 20-те момчета, от единствения затвор у нас за непълнолетни, който се включи в изложбата:

"Подготвихме картички. Те са направени от брашно, от сол. Оцветяваме ги, боядисваме ги и после ги продаваме и с тези пари правим дарения. Като свършим училище, след обяд се занимаваме с това, за да може на някои болни деца да помогнем.

“Момчетата с голям интерес изработват сувенирите и за тях това е изключително полезно”, убеден е началникът на Поправителни дом в Бойчиновци главен инспектор Светослав Пенов.

Много се стараха, дълго време им отне. Нямаме ателие. Всичко е правено от момчетата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44