Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 сирени ще се включат в Кюстендилска област за 2 юни

Снимка: интернет

Над 100 сирени ще бъдат включени в Кюстендилска област в 12 ч. на 2 юни в продължение на 2 минути за отдаване почит към подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Tова каза началникът на регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населеинето" комисар Светлин Георгиев.


Всички устройства са проверени и профилактирани, дори е установена тяхната далекобойност, т.е на какво разстояние е чуваемостта им. Направен е инструктаж със служебните лица, които ги влючват и отгаварят по поддържането им. 


Почти на 100% сирените в областта са електро-механични от стария тип С-40, като на места се управляват на ръка. Кюстендил е от областите, които все още нямат доставени от модерните сирени с гласово оповестяване, добави комисар Светлин Георгиев. 


На повечето места от 173-те селища в региона, където има сирени, за тях  се грижат кметовете или кметските наместници, помощ им оказват и от служба "Пожарна безопасност и защита на населеинето". За разлика от предишни години напоследък кражба на елдвигател от сирените не е регистрирана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44