Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Голямата "победа" се оказа голямо прецакване за българските превозвачи", пише вестник "Сега". Всекидневникът коментира, че "шумно рекламираната в понеделник вечерта "абсолютна и безусловна капитулация" на плана "Макрон", срещу който протестираха българските превозвачи, се оказа пирова. 
Часове по-късно засегнатите фирми разясниха, че много от приетите текстове на практика ще затруднят още повече тяхната работа и отново заплашиха с протести. Така че в случая става дума или за нескопосана пиар акция, или управляващите са били подведени какво е гласувано в европарламента, или изобщо не са разбрали за какво става дума", допълва "Сега".
"Вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова отново влязоха в челен сблъсък", пише вестник "Дума". Изданието обяснява, че лидерът на НФСБ е обвинил колежката си, че подготвя продажбата на 20 дка плаж. Министерството на туризма няма право да продава плажове, а само да ги стопанисва, са отговорили официално от ведомството на Ангелкова, уточнява "Дума".
"Вицепрезидент атакува Брюксел", пише в заглавие на първата си страница вестник "Стандарт". Всекидневникът обяснява, че Маргарита Попова  отива на евроизбори догодина с неизвестната засега формация "Брод за България".
"Здравната каса ще плаща скъпи терапии на онкоболни само при 100% резултат", съобщава вестник "24 часа". Тази промяна предвижда да въведе касата догодина, кат о тя ще бъде сред условията за сключване на договор между със съответната фармацевтична компания, предлагаща терапията, допълва изданието.
"350 лева излиза извозването с линейка и преглед в Слънчев бряг". Това е показала проверка на вестник "Монитор" преди началото на сезона. Престоят в болница се плаща отделно по 100 лева дневно.  Скандално високата цена е валидна само за чужденци, уточнява изданието.
"Златните ни билки хранят чужди компании". С това водещо заглавие излиза днешния брой на вестник "Труд". Изданието обяснява, че едва 5% от 17 хиляди тона родни билки, които се изнасят годишно, остават у нас. Проф. Владимир Димитрова от БАН очертава като проблем не износа сам по себе си, а фактът, че няма достатъчно българско производство, уточнява "Труд".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44