Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменският екарисаж обжалва предписание на Областната дирекция по безопасност на храните

Снимка: БГНЕС

Шуменският екарисаж обжалва предписание на Областната дирекция по безопасност на храните. Това е поредното дело, заведено в административния съд, срещу разпореждания на Дирекцията, с които се ограничава дейността на дружеството. Миналия месец работещите в екарисажа проведоха протести срещу забраните.

Шуменският екарисаж обжалва предписание, с което Областната дирекция по безопасност на храните разпорежда да се спре обезвреждането на някои животински отпадъци. Аргументът за забраната е, че дейността е възложена на инсинератор по договор с държавата.

В екарисажа не може да се извършва контрол на обработените отпадъци и да се води отчетност, заяви защитникът на Областната дирекция по безопасност на храните. Адвокатът на екарисажа посочи, че законът не задължава собствениците на животновъдни обекти да предават отпадъците си само на фирмата, с която държавата има договор. Той допълни, че екарисажът е търсен, тъй като инсинераторът закъснява с изпълнението на заявките.

 Решение по казуса се очаква в 30-дневен срок. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44