Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черешопроизводители от Кюстенилско настояват да отпадат еднодневните трудови договори

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Черешопроизводители от Кюстенилско настояха на среща с омбудсмана Мая Манолова да отпадат еднодневните трудови договори при селскостопанските кампании. Те се оплакаха от ниската изкупна цена на плодовете, която в момента е 70 стотинки за килограм.

Еднодневните договори са пълна безмислица, каза един от черешопроизводителите.
"Представете си само, че имате една голяма градина и днеска имате 50 човека, които да берат и вие всеки ден трябва да пишете договори на всеки един от тях. Обикновено берат хора от малцинствата, които не дават да им напишете нищо. И при ниската цена на черешата тя става още по-ниска, защото всеки един килограм се оскъпява с 1,16 стотинки заради този договор".
Омбудсманът Мая Манолова каза, че ще поиска от земеделското министерство да прави група специалисти и експерти на място, за да се запознаят със ситуацията с реализирането на реколтата от череши, което не търпи отлагане.
"Всъщност затова трябва да дойде екип на министерството на земеделието, за да се чуят всички тези проблеми и да се набележат конкретни мерки".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44