Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курбан за здраве и безпроблемна работа на екипите организира днес Спешният център в Кюстендил

Снимка: архив

Това обяви д-р Анелия Герогиева, която допреди седмица оглавяваше звеното и от няколко дни е в пенсия, но е главен организатор на срещата. Курбанът се прави за пети пореден път и вече е традиция.

Курбанът се прави за здраве - преди години е имало няколко смъртни случаи на шофьори на линейка, колеги се разболяват и напускат. Този път домакин е филиалът на Спешното отделение в Дупница. Срещата е във вила в подножието на Рила планина. Преди това ще има делова среща с екипа от дупнишкото Спешно отделение. Всичките 220 работещи в шестте филиала и в двата изнесени екипа на Спешното отделение в региона са поканени да участват в срещата, като всеки заплаща куверт. Очаква се повечето служители да се включат.

Приготвя се курбан от една овца, всичко се прави по канона, подготовката е от седмици, каза досегашният завеждащ Спешното отделение д-р Анелия Георгиева, която повече от 22 години беше начело на денонощното и най-натовареното медицинско звено  в региона. Новият завеждащ отделението е д-р Албена Рапатинска, която също като предшественичката и е реаниматор по специалност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44