Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До началото на юли трябва да се проведе открито заседание за закриването на рудник "Бобов дол"

Снимка: Кирил Фалин

До началото на юли в община Бобов дол трябва да се проведе открито заседание с участието на всички заинтересовани по предстоящото закриване на рудник "Бобов дол" и съкращаването на 400 миньори, каза кметът на града Елза Величкова. Покана за участие ще бъде изпратена на социалния и енергийния министър, омбудсмана и на депутати.
Съкращенията на миньорите започват от 16 юли, казаха от бюрото по труда. Общинската управа на Бобовдол е категорично против съкращенията и ликвидирането на отрасъла, каза бившият заместник-кмет и бивш общински съветник, сега говорител на Общината Валери  Радлеков:
"Още 2000 година правителството на Иван Костов прие програма за техническа ликвидация, консервация и ликвидация на подземния рудник. Беше ясно през всичките тези 30 години, че предстои закриване на мината. Това, което трябваше да направят всички правителства и кметове на Бобов дол, е да се иска от правителството държавата да се намеси, като осигури преки инвестиции в районите и общините, където има минна промишленост."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44