Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да края на юни пускат в експлоатация водопровода "Водев чарк" във Велинград

Снимка: БГНЕС

До края на месеца във Велинград ще бъде пуснат в експлоатация водопроводът "Водев чарк", с който ще бъде компенсиран недостигът на питейна вода през летния сезон. Дотогава водоползването в курортния град остава ограничено.

Водопроводът ще осигурява по 70 литра в секунда, като така ще отпаднат ограниченията при ползването на питейна вода, станали традиционни през летният сезон в района.

Проблемите във ВиК сектора в община Велинград започнаха преди три години, когато природно бедствие отнесе част от съоръжението.

Проблемът се задълбочи, след като във водоизточниците "Легоринец" и "Суха лъка" бе регистрирано завишено съдържание на уран и алфа активност и водоподаването от тях бе преустановено.

Спешният ремонт на водопровод "Водев чарк" е по нареждане на кмета на Велинград Костадин Коев, а средствата ще се поемат от Общината.

До края на месеца ползването на питейна вода е ограничено в интервала от 8.00 часа до 22.00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44