Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Да живее кравата Пенка! Добре е, когато излизаш от ЕС и се връщаш обратно

Кравата Пенка няма да бъде умъртвена

| обновено на 11.06.18 в 16:11

Кравата Пенка няма да бъде умъртвена. До края на седмицата тя ще бъде върната на собственика ѝ в кюстендилското село Мазарачево. Това съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните. 

Лабораторните анализи са установили, че кравата, пребивавала в Сърбия, е здрава. Резултатите за всички изследвани болести са отрицателни. 

Животното придоби международна известност заради първоначалните планове на агенцията да го умъртви. Причината беше, че, лутайки се, кравата е пребивавала две седмици в Сърбия, която не е част от Европейския съюз. 

Спасението на кравата Пенка донесе облекчение и в Европейската комисия, изразено от говорителя ѝ Маргаритис Схинас:

"Да живее кравата Пенка! Добре е, когато излизаш от ЕС и се връщаш обратно". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44