Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа затвори Ришкия проход

Снимка: БГНЕС

Ришкият проход е затворен заради тежък пътен инцидент. Въведена е временна организация на движението на територията на Областната дирекция на МВР- Бургас, съобщават от пресцентъра на полицията в Шумен. Алтернативният маршрут от Шумен в посока Бургас е  през селата Ивански, Янково и Жълъд. От полицията призовават водачите да запазят спокойствие при образуване на колони. Да не предприемат рискови маневри.

При жестока катастрофа след 14 ч. днес ТИР е затиснал микробус "Мерцедес Вито". Необходимо е с тежка техника да бъде повдигнат камиона, а това допълнително ще затрудни движението. Спасителните екипи са успели да изтеглят от микробуса, който е с турска регистрация, седем души.

Шестима са откарани към шуменската болница, седмият  е без наранявания. В купето на пострадалия микробус е останал само водачът, който е възможно да е загинал, съобщиха от бургаската полиция.

Алкохолът в кръвта на водача на ТИР - а, който е украински гражданин, е 2.81 промила е показала полицейската проверка за установяване на причините за инцидента. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44