Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа двама от ромите, нападнали с ножове и брадви работници в училище в Угърчин

| обновено на 12.06.18 в 07:54
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа двама от ромите, нападнали с ножове и брадви работници в училище в Угърчин. Полицаи опазваха реда в града през цялата нощ. Входовете на Угърчин се охраняват от части на жандармерията.

Напрежението възникна, след като вчера трима роми нападнаха с ножове и брадва строителни работници и пребиха възрастен мъж и жена.

Заместник-кметът на Угърчин Мария Динова поясни късно снощи, че обстановката в града е спокойна. Според източници на „Хоризонт“ обаче след инцидентите напрежението е ескалирало с цел отмъщение и затова се е наложило да се търси съдействие от жандармерията.

„Имало е запалена къща. Пожарът е потушен. Няма жертви. Обстановката е спокойна. Няма напрежение.“

Младежи от града разказаха, че ромските своеволия са често явления, пострадалите са много, но извършителите остават безнаказани.

„Циганинът се е напил, влиза в едно заведение, ти го гониш, защото е пиян, и започва да прави проблеми. Той ти вади нож и те дупчи. В училището влиза с нож. В кафето заплашват кръчмаря с нож – взимат една каса с бира и оборота, и си тръгват. И къде е тази полиция? Тичат да дупчат шефа на полицията… Каква е тази държава?“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44