Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенямин Нетаняху: Българският принос за спасяването на евреите не е забравен

В София и в Тел Авив ще бъдат открити паметници по повод 75-годишнината от спасяването на българските евреи

4
Бойко Борисов Бенямин Нетаняху
Снимка: БТА

През септември в София и в Тел Авив се очаква да бъдат открити паметници по повод 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Това обяви при посещението си в Ерусалим премиерът Бойко Борисов:

"Септември месец се надявам заедно да открием два идентични паметника. Единият вече е поставен в София, другият ще е в Тел Авив за именно този подвиг".Българският премиер Бойко Борисов и израелският президент Реувен Ривлин обсъдиха ситуацията в Близкия изток

Българският принос за спасяването на евреите не е забравен, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху:

"Ние никога няма да забравим как българските граждани са легнали върху жп релсите, за да предотвратят депортирането на евреите си. Оценяваме всички ваши усилия във връзка с действия срещу антисемитизма".

По-късно българският премиер разговаря с израелския президент Реувен Ривлин. Двамата са обсъдили ситуацията в Близкия изток. Ривлин е изразил притеснение от напрежението между Израел и Иран, което според него е последица от сирийския конфликт. "Иран е деликатна тема за Европа", е отбелязал българският премиер.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44