Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се срещна с израелския президент Реувен Ривлин

Бойко Борисов иРеувен Ривлин
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Близкия Изток е основната тема на разговорите по време на втория ден от визитата на премиера Бойко Борисов в Израел. Той се срещна с президента Реувен Ривлин, който е подчертал отговорността на всички държави за справяне с явления като "фашизма и неофашизма".

От своя страна Борисов е изтъкнал, че Европейският съюз е демократична общност и винаги търси диалог. И Ривлин, и премиерът на Израел Бениамин Натаняху са акцентирали върху ролята на страната ни за спасяването на българските евреи от депортация в лагерите на смъртта.

Бойко Борисов бе удостоен с орден на рицаря на Ерусалим по време на срещата му с Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети. Борисов го запозна с направеното от българското правителство за ремонтирането на храмовете в България и чужбина, след което се поклони и на Божи гроб.

Тази вечер в Тел Авив е насрочена среща на българската общност с премиера Бойко Борисов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44